Norge har for første gang i historien nådd en semifinale. Så mister keeper fullstendig kontrollen etter noen få minutter. Dermed fikk de norske juniorene en elendig start på semifinalen mot Portugal.

Rugland Ree har ingen grunn til å skamme seg, han har vært svært dyktig i dette mesterskapet. Men når de beste svikter vinner man sjelden de tøffeste kampene. Og Portugal er en enorm fotballnasjon, noe som er lett synlig også blant de unge spillerne.

Norge? Not so much.

Norge hever seg etter ydmykelsen, men møter et bunnsolid ungt portugisisk lag. Men de norske spillernes innstilling bør hedres.

Så går det galt nok en gang, og Portugal får en ufortjent straffe. Hvor var VAR? Helt håpløst, og Portugal leder 2-0. Håpet er ikke-eksisterende.

Etter 18 minutter viser Rugland Ree sine kvaliteter og forhindrer et tredje mål for Portugal. Ett minutt sener burde kanskje Norge blitt tildelt straffespark, men jeg har ikke konkludert ennå.

Norge viser fine tendenser og gode prestasjoner, men man sitter med en frykt for total kollaps i andre omgang. Dessuten viser norske spillere en mangel på en klassisk norsk fordel, nemlig fysikken. De små portugiserne vinner duellene, de norske spillerne ser svake ut.

Man så scorer Portugal sitt tredje mål etter en halvtime. Norge har allerede tapt. Elendig forsvarsspill er ikke ukjent i norsk fotball, og å klage på varmen, som kommentarene i NRK gjør, er bare pinglete.

Norsk fotball blir ikke noe å glede seg over de kommende årene. Jeg vil allikevel gi juniorlandslaget hyllest for å levere det beste resultatet noensinne i sin årsklasse.

Men det de presterte i dag var på et sjokkerende lavt nivå. Etter første omgang konkluderte NRKs kommentator med at Portugal var nærmere 4-0 enn Norge var utligning.

Det virket som om de norske juniorene hadde gitt opp allerede før kampen. Utilgivelig, etter min mening. Man må selvsagt akseptere å bli overvunnet av et overlegent lag, men man må i det minste gjøre et forsøk.

Andre omgang ble en ren bortkastet tid, uinteressant og kjedelig. Etter 65 minutter scorer Portugal sitt fjerde mål, og de norske guttene ydmykes fullstendig. Man orker nesten ikke å se på denne fadesen. Men så kommer 5-0 rett etterpå. Portugal er svært dyktige, men dette er et totalt forfall for norsk fotball.

Norske menn har for mye selvtillit, leste jeg nylig i en eller annen artikkel av en norsk feminist. Min mening er helt motsatt: Norske menn har mistet troen på seg selv, og dette viser seg i fotballen, og preger også ungdommen.

Fotball er selvsagt en uvesentlighet, men når det symboliserer en sivilisasjon som har mistet troen på seg selv, så kan konsekvensene være svært negative.

Uansett vil jeg gratulere juniorlaget med å nå lenger enn noen andre i historien, selv om avslutningen ble nitrist og deprimerende.

Portugal-Norge: 5-0.