Fra bydelen Rosengård i Malmö, Sverige. Foto: Youtube. 

Den borgerlige regjeringen i Sverige lovet å kutte i den høye innvandringen. Men tallene så langt i 2023 viser det motsatte, innvandringen er fortsatt skyhøy.

Et av de løfter som bidro til borgerlig valgseier i Sverige i fjor, var at det skulle bli harde kutt i innvandringen til landet.

Mange svensker er både lei av og skremt av hvordan landet nærmest renner over av stadig nye innvandrere, spesielt fra land i tredje verden. De borgerlige løftene om kutt gikk derfor hjem hos mange velgere.

Spesielt gikk Sverigedemokraterna høyt ut i valgkampen og erklærte dette som en viktig sak, og at det skulle bli store endringer om partiet fikk innflytelse.

Regjeringsforhandlingene endte da også med at SD inngikk et nært samarbeid med regjeringen, og de fikk dermed sette preg på regjeringsplattformen, den såkalte Tidö-erklæringen.

Samnytt intervjuade tidigare i år SD:s migrationspolitiske talesperson Ludvig Aspling om vad den nya regeringen gör åt massinvandringen. Då utlovade han förändringar ”i vår” och att han och SD har ”100 procent fokus” på att minska invandringen.

Hvordan har det gått?

Nå er tallene for første halvår 2023 klare, og noen stor endring er vanskelig å få øye på. Innvandrerne strømmer på som før.

Samnytt skriver om saken.

Nyligen presenterade Migrationsverket statistiken över juni månads utdelade uppehållstillstånd och därmed är första halvåret redovisat.

Det visar sig att invandringstakten under de första sex månaderna ligger på över 100 000, vilket historiskt sett placerar år 2023 på topplistan för invandringsår. Detta trots ett ”paradigmskifte” som den nya SD-stöttade Tidöregeringen utlovat.

Slik ser statistikken fra Migrationsverket ut:

Sammantaget landar siffran på 54 250 utdelade uppehållstillstånd första halvåret, vilket alltså sett på helårsbasis skulle bli 108 500.

Jämför vi det med historiska siffror hamnar innevarande år på plats 10 på topplistan i antal utdelade uppehållstillstånd någonsin.

Hvis tallene brytes ned så langt for 2023, dominerer kategoriene «familiegjenforening» med 12.909 oppholdstillatelser, «arbeidsmarked» med 20.886, «beskyttelse», altså asyl, med 9.793 personer og «EU/EØS» med 3.371.

Også mange nye statsborgerskap

I tillegg til de mange oppholdstillatelsene er det også delt ut et høyt antall svenske statsborgerskap så langt i 2023.

Hittills år 2023 har 33 298 sådana beviljats, vilket alltså innebär drygt 66 000 på helåret, som alltså tillåts rösta och påverka utgången i riksdagsvalen.

De fem vanligste nasjonalitetene som fikk svensk statsborgerskap er hittil i år:

Syria: 7034

Eritrea: 4815

Afghanistan: 1941

Somalia: 1705

India 1431

Det er altså land i den tredje verden som dominerer, og dette er i hovedsak mennesker med lav utdanning og dårlige integreringsmuligheter i et moderne, vestlig samfunn.

Oppsummert er det lite så langt i 2023 som tyder på at Sverige nå med borgerlig regjering inne i noe markant skifte bort fra den massive innvandringen som  har preget landet i mange år med rødgrønt styre.

Les også: 

Annenhver svenske vurderer å flytte til et tryggere område

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.