Bistandsadvokat Morten Kjensli under saken i Buskerud tingrett. Foto: Terje Bendiksby / NTB

De to som er fornærmet i politivold-saken i Kongsberg, anker dommen fra forrige uke der en politibetjent ble frikjent. Det er erstatningskravet i saken som nå ankes.

De to som ble utsatt for politivold i Kongsberg, har bestemt seg for å anke dommen i forbindelse med erstatningskravet.

Påtalemyndigheten har enda ikke bestemt om selve den strafferettslige dommen vil bli anket.

Men mange anser også en slik anke  som sannsynlig, siden saken så langt kun har vært behandlet i i tingretten. Det er ikke uvanlig at denne typen juridiske sett relativt kompliserte og omstridte saker ankes videre til høyere rettsinstans.

NTB melder om saken.

– Vi kommer til å anke erstatningskravet. Kommer det en anke fra påtalemyndigheten, vil vi henge oss på den, sier advokat Morten Kjensli til Aftenposten.

Han var bistandsadvokat for Kevin Simensen og Kristian Pablo Teigen i rettssaken mot en politimann tiltalt for å ha utøvd vold og for å grovt ha brutt tjenesteplikten.

Kjensli mener det er begått en lovanvendelsesfeil i vurderingen av beviskravene.

– Behandlingen var ikke innenfor det som kan kalles rettmessig, sier Kjensli.

Politimannen ble frikjent på alle punkter, ifølge dommen fra Buskerud tingrett, som kom fredag 7. juli. Han slipper også å betale erstatning til de fornærmede.

– Vi kommenterer en anke til retten når vi mottar den, men kan vanskelig kommentere en som bare mediene har varslet om. Tingretten fant at vår klient hadde handlet rettsmessig og ikke kan kreves for erstatning. Det er i samsvar med vårt syn, sier politimannens forsvarer, John Christian Elden, til NTB.

Les også:

Kongsbergsaken: Voldstiltalt politi­mann frifunnet på alle punkter

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.