NTB

Alle kjemiske våpen i verden er nå ugjenkallelig destruert, sier Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) etter at USA meldte at deres siste slike våpen var destruert.

– Avslutningen av destrueringen av alle erklærte kjemiske våpenlagre er en viktig milepæl, sier OPCW-direktør Fernando Arias i en pressemelding.

President Joe Biden kunngjorde fredag at alle de flere tiår gamle kjemiske våpnene som var lagret i Blue Grass Army Depot i Kentucky, var ferdig destruert.

Dermed er en prosess som startet i 1997 for å destruere alle verdens lagre av de farlige våpnene, avsluttet. USA var det siste landet som formelt vedgikk at de hadde slike våpen.

Men det at slike våpen er brukt helt nylig, betyr at verden fortsatt må være på vakt.

OPCW har de siste årene anklaget Syria for å ha brukt kjemiske våpen i angrep, og har også gransket Russlands bruk av nervegift mot et tidligere etterretningsagent i Storbritannia og opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.