Jens Stoltenberg har nettopp kunngjort at han tar ett år til som Natos generalsekretær. Dermed går Stoltenberg tilbake på sin beslutning om å slutte til høsten. Nok er nok, sa Stoltenberg. Men han gjør som medlemslandene sier. De har ikke klart å bli enig om en etterfølger. Danmarks statsminister Mette Frederiksen var favoritt, og ble mottatt i Det hvite hus. Observatører trodde utnevnelsen var i boks.

Stoltenberg gjør gode miner til slett spill.

– Jeg er beæret av de Nato-alliertes beslutning om å forlenge min periode som generalsekretær til 1. oktober 2024, skriver Stoltenberg på Twitter. Den inneværende perioden hans utløper 1. oktober i år.

– Båndet mellom Europa og Nord-Amerika har sikret vår frihet og sikkerhet i nesten 75 år, og i en farligere verden er alliansen vår viktigere enn noen gang, skriver han videre. (NTB)

Stoltenberg har vært såpass klar i sine beskjeder at de ikke var til å misforstå. Han ville slutte. Han er lojal. Men det er ikke tillitsvekkende at alliansen ikke har klart å bli enig om hans arvtaker.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.