To av Frankrikes største politi­fagforeninger har offentliggjort et brev til myndighetene der de ikke legger fingrene imellom: – Vi står overfor en krig, og hvis ikke myndighetene reagerer, kommer politiet til selv å gå i bresjen for motstanden, sier de og kaller pøblene for utøy. Det skal forstås billedlig.

Men for venstresiden er politiets frie tale utålelig, og de ber myndighetene sette dem på plass.

Alliance Police Nationale og UNSA Police mener Macrons svar har vært altfor tam.

– Stilt overfor disse ville hordene hjelper det ikke å appellere og be om ro. Roen på gjennomføres, skrev de. Det sier sitt om stemningen blant politifolk at de kaller ungdommene for «utøy», noe som får venstrefløyen til å miste fatningen.

Stilt overfor disse grusomme hordene er det ikke lenger nok å rope på ro, den må påtvinges!

Å gjenopprette orden og å sette de arresterte ute av spill må være de eneste politiske signalene som gis.

Stilt overfor slike voldshandlinger må politistyrken forbli samlet.

Våre kolleger, i likhet med flertallet av innbyggerne, kan ikke lenger lide under diktatene til disse voldelige minoritetene.

Det er ikke tiden for fagforeningssaker, men for kampen mot dette «utøyet».

Å overgi seg, kapitulere og gjøre dem glade ved å legge ned våpnene er ikke løsningen tatt i betraktning situasjonens alvor.

Alle midler må settes inn for å gjenopprette rettssikkerheten så raskt som mulig.

Når loven er gjenopprettet, vet vi allerede at vi vil gjenoppleve dette anarkiet som har plaget oss i flere tiår.

Av disse grunner vil Alliance Police Nationale og UNSA Police påta seg sitt ansvar, og vi advarer regjeringen heretter om at når dette er over, vil vi fortsette å handle og uten konkrete tiltak for å juridisk beskytte politiet, uten en skikkelig straffereaksjon, sammen med betydelige midler til politiet, vil politiet vil avsi sin dom avhengig av graden av hensyn de får.

I dag er politiet i kamp for vi er i krig.

I morgen går vi inn i motstand og dette bør regjeringen være klar over.

Dette er et ultimatum til Macron. Politiet vet at det er de som står mellom befolkningen og kaos. Det er ikke Macron som kan garantere ro og orden. Det er politiet. Nå kaster de hansken.

Politiet sier at de kommer til å evaluere og felle sin dom ut fra om pøbelen blir straffet, ut fra om politiet får ressurser til å møte volden. Hvis de blir tått hensyn til, vil de spille på lag med myndighetene.

Men det ligger en skjult trussel her: Hvis myndighetene ikke tar skjeen i en annen hånd og forsvarer Frankrike, vil politiet gjøre det.

Ultimatumet er ikke til å misforstå:

I dag er politiet i kamp, for vi er i krig.

I morgen går vi inn i motstand, og dette bør regjeringen være klar over.

Men venstresiden plukker opp hansken og forlanger at Macron setter politiet på plass.

Marine Tondelier, the head of French Green Party, dismissed the statement a “call to civil war”. Sandrine Rousseau, a Green MP, called it a “threat of sedition”.

Jean-Luc Melenchon, the Left-wing politician, said: “The ‘unions’ that call for civil war must learn to be silent. We have seen the murderous behaviour that this kind of talk leads to. The political powers must take control of the police. Those who want calm do not throw oil on the fire!”

Melenchon har valgt islam fremfor Frankrike. Han har hatt en betydelig oppslutning. En slik uttalelse når Frankrike går opp i flammer, er ikke til å ta feil av: La Frankrike brenne.

 

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/06/30/france-riots-paris-total-anarchy-macron-under-pressure/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.