Lisa Maria Hareide er gift med tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

Fredag 23. juni feiret de elleve års bryllupsdag. I den anledning trakk kona Lisa Maria fram et bilde fra da hun og mannen gikk i Pride-paraden i 2016 på sin egen Facebook-side, skriver Vårt Land.

– I dag feirer mannen min og jeg elleve års bryllupsdag. Og benytter muligheten til å dele et bilde fra en av våre sterkeste opplevelser sammen, skriver hun.

I 2016 gikk Knut Arild Hareide, som første Krf-leder, i Oslo Pride-paraden. Parets bryllupsdag og Oslo Pride faller som regel omtrent samtidig.

– Tidspunktet for vår deltagelse i paraden da, var at vi nylig hadde vært i Florida og opplevde skytingen på en bar for mennesker som elsker en av samme kjønn. Ingen skal måtte frykte for sitt liv på bakgrunn av tro, legning eller etnisitet, sier Lisa Maria Hareide.

Knut Arild Hareide og vinner-klassen

Hun jobber som lærer og opplever at synet på menneskeverd og synet på elevene daglig blir påvirket av overbevisningen om likeverd.

Fru Hareide trekker frem opplevelsen av å gå i Pride, som «noe av det sterkeste de har opplevd sammen».

– Å gå i Pride har vært en av våre sterkeste opplevelser sammen fordi den viser hvor riktig det er for oss å vise støtte og solidaritet. Samtidig var det å kunne gjøre noe aktivt sammen en markering for hverandre og en forståelse av hva som virkelig betyr noe. Vi er et team og støtter opp under de samme verdiene, skriver hun på Facebook.

Til det faktum at paret ikke har gått i pride siden 2016, svarer Lisa Maria Hareide følgende:

– Siden den gang har vi vært bortreist på ferie under paraden og valgt å vise vår støtte på andre måter.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.