Robert Kennedy jr. får Trump-behandling av mediene. Men amerikanerne har nå lært seg at de som blir angrepet av mediene, har noe å fare med som makthaverne ikke vil at du skal høre. De er blitt mistenksomme. 56 prosent mener at mediene er folkets fiender, slik Trump sa for mange år siden. Da gikk også norske medier bananas.

Det mediene ikke vil svare på, er hvordan det er mulig at et flertall av amerikanere har beveget seg i Trumps retning. De er av samme oppfatning som ham: Mediene er folkets fiender. Det er en viktig utvikling. Hva kan det komme av? Kan det være fordi mediene systematisk lyver?

Peter Hotez heter en lege i Texas som var fast gjest hos regimemediene under pandemien. Han skremte vannet av seerne og stemplet alle skeptikere som anti-vitenskapelige.

Men utviklingen har ikke gått hans vei.

Bobby Kennedy jr. stiller helt konkrete spørsmål: Hva kan det komme av at fem av mine syv barn har allergier? Da jeg var ung, var allergier svært sjeldne. Da offentlige systematiske vaksiner av barn ble innført i 1986, hadde 6 prosent av amerikanerne kroniske sykdommer. I dag er antallet 11 prosent. Hva kan det komme av? Hvorfor har hver fjerde svarte amerikaner astma?

Hvis Bobby Kennedy jr.s empiri stemmer, er det ingen makt i verden som kan ødelegge hans renommé. De mediene som forsøker, vil kompromittere seg selv. Det er selvsagt en del av befolkningen som kun hører på regimemedier. De blir til en mobb. En god del av mobben har i dag utdannelse. De har gått på universiteter og er som rødegardister under Mao. De er fanatikere og er villig til å tro hva som helst.

Men det har skjedd mye i USA siden Trump-bashingen begynte. Motstanden har vokst, og sannhetsministeriet er på vikende front. Nylig var Kennedy gjest hos Joe Rogan. Da reagerte Peter Hotez. Tenk å slippe til en antivaxer! Rogan tok ham på ordet: Du kan få slippe til og møte Kennedy til debatt. Motez ville ikke dét. Rogan lokket ham med 100.000 dollar. Fortsatt nei. Motez sa det ville være som å stille opp og diskutere med en Holocaust-fornekter. Dette er det argumentet Goebbels-venstresiden benytter når de har gått tom for argumenter. Joe Biden har bygget hele sin presidentkampanje i 2020 og valgkampen i 2022 på denne argumentasjonen: USA er truet av hvit supremasisme. Men kan det være slik at Bidens egen politikk har preg av det han beskylder den andre siden for?

Debattanter som Peter Hotez demonstrerer at slik er det, og for hver gang de må dra frem de tyngste kanonene – som «Holocaust-fornekter» –, taper de.

Det var samme argument som EXPO brukte mot Elsa Widding og NB! Sveriges utdanningsminister sluttet seg til kampanjen. I Sverige har galskapen slått ut i full blomst. Hva skjer med et samfunn som hengir seg til slik galskap? De historiske eksemplene forteller sitt tydelige språk.

Grunnen til at venstresiden trekker det ultimate kortet – Holocaust og nazisme –, er at de vil legitimere sitt siste og eneste våpen: sensur. De må kunne vise til noe som begrunner at disse menneskene fratas ytringsfriheten.

At mediene har godtatt argumentasjonen, gjør dem medskyldige.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.