Jevgenij Prigozhin, leder av Wagner-gruppen. Foto: Prigozhin Press Service via AP

Lederen for Wagner-gruppen beskylder myndighetene i Moskva for å villede russerne om Ukrainas offensiv. Han viser til ukrainske framskritt på slagmarken.

Tidligere i juni innledet de ukrainske styrkene en motoffensiv øst og sør i landet. Russiske myndigheter har siden triumferende vist fram bilder av ødelagte ukrainske stridsvogner og personellkjøretøy og hevdet at offensiven har slått feil.

Russlands president Vladimir Putin kommenterte onsdag den ukrainske motoffensiven på russisk fjernsyn. Her hevdet han at det nå er en pause i offensiven og at Ukraina har lidd store tap sør i landet.

– Ukraina har allerede forstått at de ikke har noen sjanse, hevdet Putin, samtidig som han erkjente at landet fortsatt har «offensivt potensial».

Lederen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, beskylder imidlertid det russiske forsvarsdepartementet for ikke å fortelle sannheten. Han sier Russland nå taper terreng til de ukrainske styrkene.

– De villeder det russiske folket, sier Prigozjin i en lydmelding som er offentliggjort av hans talspersoner.

Sommerlesning! Bestill fra Document:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.