Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin. Foto: AP Photo, File

Lederen for den russiske Wagner-gruppen hevder at Russlands forsvarsminister og forsvarssjef forsøker å ødelegge leiesoldatgruppen.

Det har lenge ulmet mellom den kontroversielle Wagner-styrken og det øvrige russiske militæret.

Det har mer og mer fremstått som om det er to ulike nasjoners styrker som fører krig mot Ukraina, Wagner-gruppen og det ordinære russiske militærapparatet.

Nå melder NTB-Reuters at denne striden er i ferd med å toppe seg.

I en melding på Telegram tirsdag hevder Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin at gruppen blir direkte motarbeidet av landets forsvarstopper, og at leiesoldatene blir nektet nye forsyninger med ammunisjon.

Wagner-gruppen har sine egne styrker på slagmarken i Ukraina og er flere ganger blitt beskyldt for en svært brutal krigføring.

Gruppen er beskyldt for grove krigsforbrytelser, noe for øvrig også de øvrige russiske styrker er blitt.

Wagner-gruppen har rekruttert soldater blant draps- og voldsdømte i russiske fengsler, og skal ha hatt svært store tap blant annet i kampene om Bakmuth.

Denne styrken er også til stede i en rekke andre land, blant annet i Syria og Libya, der russerne også utfører krigsoperasjoner.

Les også: 

Wagner-avhopper hevder han har vært vitne til krigsforbrytelser

 

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.