I en TV-sendt tale til det russiske folk lørdag morgen sa Russlands president Vladimir Putin, tydelig anspent, at landet kjemper mot forrædere, og at de vil bli nedkjempet. Samtidig kommer det meldinger om at flere russiske styrker skal ha sluttet seg til Wagner-gruppen.

Talen ble avsluttet litt over kl ni, norsk tid, lørdag morgen. Det er kommet motstridende meldinger på hva han faktisk sa, men som det fremgår av sakens bilde og av en videoversjon som nå ligger på internett, virket Putin langt mer nervøs enn da han annonserte «den spesielle militæroperasjonen» for vel et år siden.

NTB-Reuters skriver dette:

Russlands president Vladimir Putin oppfordrer i en TV-tale det russiske folk til å stå sammen for å møte trusselen fra leiesoldatene i Wagner-gruppen.

I en TV-tale lørdag kalte Putin Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin for forræder og sa at han har ført leiesoldatene under sin kommando bak lyset.

Putin hyllet Wagner-soldatene for å ha «frigjort» Donbas-regionen i Ukraina, men sa at Prigozjin har dolket Russland i ryggen.

– Vårt svar vil bli kraftig, sa han.

BBC skriver derimot kl 09:12 at Putin ikke spesifikt nevnte Wagner-gruppen og Prigozjin:

Putin also stresses that all «necessary orders have been given» to deal with the crisis, pledging to defend Russia.

And that’s the end of his short TV address – he didn’t one specifically mention Wagner mercenaries and their leader, Prigozhin. (BBC)

Saken oppdateres ikke lenger.

Les også:

Prigozjin: – Vi er klare til å dø

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.