Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin sier at Vladimir Putin tar «dypt feil» når han kaller ham og styrkene hans forrædere, og sier at han og hans menn ikke ville overgi seg.

Prigozjin beskriver seg selv og Wagner-gruppen som ekte patrioter i sin første uttalelse etter at Putin lørdag morgen omtalte Wagner-opprøret som forræderi. Prigozjin var nokså direkte i sine reaksjoner, og gjorde det helt klart:

– And no one is going to surrender to the demands of the President, FSB, or anyone else.

Ifølge Wagner-sjefen skal hans leiesoldater ha som mål å velte den militære ledelsen i Moskva. I en video på Telegram hevder han at de har tatt kontroll over diverse militære bygninger og flyplassen i Rostov, ifølge The Telegraph.

– We are inside the (army) headquarters, it is 7:30 am (0430 GMT). Military sites in Rostov, including an aerodrome, are under control.

De går også rykter om at regulære russiske styrker har knyttet seg til Wagner-gruppen, men all informasjon må tas med en klype salt. Prigozjin sier klart og tydelig at han og hans 25.000 leiesoldater heller vil dø enn å overgi seg.

Nå meldes det at det foregår et helikopterangrep mot Wagner-styrker i Voronezj-området, og et drivstoffslager skal være satt i brann.

Guvernøren i Voronezj bekrefter ifølge Reuters at russiske styrker «gjennomfører operasjoner» mot Wagner-soldater, men har ikke gitt kommentarer ut over dette.

– Som et ledd i antiterroroperasjonen i Voronezj-regionen utfører den russiske føderasjonens væpnede styrker nødvendige operasjoner, skriver Aleksandr Gusev i sosiale medier.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.