Guvernøren i Lipetsk fylke, Artamonov, bekrefter at Wagner-leiesoldater har krysset inn i fylket. Lipetsk ligger nord for Voronezj, på veien til Moskva. Det er et hardt faktum som bekrefter at Prigozjins fremrykking fortsetter. Putin har dårlig tid.

– Leiesoldatgruppen Wagner beveger seg gjennom Lipetsk-fylkets territorium, sier guvernør Igor Artamonov på Telegram lørdag ettermiddag.

– Jeg minner dere om at innbyggerne anbefales sterkt å ikke forlate sine hjem eller foreta noen reiser med noe transportmiddel, tilføyer Artamonov.

Wagnergruppens leder Jevgenij Prigozjin har sagt at hans soldater vil innta hovedstaden Moskva og velte Russlands militære lederskap.

Lipetsk ligger mellom Moskva og fylket Voronezj, der Wagner-styrkene har tatt kontroll over militære anlegg og guvernøren har bekreftet at regjeringsstyrker «gjennomfører operasjoner». (NTB)

Hva Wagner sier er en ting, hva en guvernør med et navn sier, er noe annet.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.