Sakens tittel ble endret kl 13:53.

Nylig ble Al Pacino far som 83-åring. Hvorvidt Pacino har konvertert til islam, troen til hans mer enn 50 år yngre kuwaitisk-amerikanske kjæreste Noor Alfallah, er uvisst, og har så langt ikke vært noe poeng i de vestlige kjendisspaltene.

Ikke mye som minner om den gamle tøffingen og kjekkasen som fikk sitt gjennombrudd i filmen «Gudfaren» i 1972, her Al Pacino støttes opp av sin kjæreste Noor Alfallah og utstilleren Bennett Miller i april 2023, publisert på den nå nybakte morens Instagram-konto:

Skjermdump: Instagram

Kjendisblader verden over har de siste dagene fråtset i det heller bisarre faktum at mannen som oppnådde evig legendestatus etter sin rolle som Michael Corleone i «Gudfaren»,  Francis Ford Coppolas legendariske film fra 1972, har blitt far for fjerde gang, i en alder der de fleste andre tenker på barnebarn og oldebarn, for ikke å si det neste liv.

Skjønt det er ikke bare kjendisbladene i den vestlige verden som fråtser i nyheten. Selv den erkeliberale og venstreorienterte britiske avisen The Guardian slo opp nyheten:

Skjermdump: The Guardian

The Guardian hopper elegant over det som opptar mange i den arabiske verden, nemlig morens etniske og religiøse bakgrunn. Vesten ser bare det spektakulære i at nok en kjendis-gamling har reprodusert seg med en mye, mye yngre kvinne. Slik også en annen av de aldrende Hollywood-Demokratene nylig har klart:

Pacino is father to three children with two ex-partners. Alfallah is a film producer and previously dated the Rolling Stones’ Mick Jagger.

Pacino’s close friend and fellow Oscar winner Robert DeNiro had said, “Go Al, God bless him” at the news that Pacino and Alfallah were expecting a baby. DeNiro became a father for the seventh time earlier this year.

Pacino er far til tre barn med to eks-partnere. Alfallah er en filmprodusent og har tidligere datet Rolling Stones ‘Mick Jagger.

Pacinos nære venn og Oscar-vinner Robert DeNiro skal ha sagt: – Kjør på, Al, Gud velsigne ham, om nyheten om at Pacino og Alfallah ventet en baby. DeNiro ble far for syvende gang tidligere i år. (Guardian)

Stort i den arabiske verden

At nyheten om gamlingens farskap i en alder av 83 år, vekker også stor oppsikt i den arabiske og islamske del av verden. Ikke så unaturlig, i og med «Gudfaren» er et begrep som også mange arabiske og islamske sjeiker gjerne vil assosieres med, for å si det forsiktig.

Skjermdump: Google

Islam

En sak som jeg så langt ikke har rukket å se noen medier fokusere på, er hvorvidt paret er lovformelig gift og hvorvidt faren har måttet konvertere til islam. For sekulariserte vestlige og andre «hedninger», er dette total irrelevant. Men det er det garantert ikke for en rekke mennesker som bekjenner seg til islam.

Akkurat som nordmenn flest liker å skryte på at den og den internasjonale storheten, som for eksempel Marilyn Monroe, har norske aner, har også arabere, enten de er muslimer eller ei, det på samme måten.

Det er én årsak til den store interessen i den for vestlige flest, så uforståelige del av verden. Bakgrunnen til den 29 årige film-sosialitten Noor Alfallah er ikke så interessant for vestlige medier. Ikke en gang Verdens Gang nevnte hennes bakgrunn, selv om navnet i seg avslører hennes islamske bakgrunn.

Noor Alfallahs foreldre er Alana Setlin og Falah N al-Falah. De har vært gift i nesten 35 år. Noors mor, Alana Setlin, er en amerikaner, mens faren, Falah n al-Falah, er Kuwaiti. De giftet seg i 1988 og har vært sammen i over tre tiår.

Noor har to søstre som heter Remi og Sophia, samt en bror som heter Nasser Falah. Hun har nære bånd til søsknene sine.

Mens Noors far, Falah N al-Falah, er president for Q8 Capital Inc i Beverly Hills, California, er det ikke mye detaljert informasjon om foreldrene hennes allment tilgjengelig. Når det gjelder Noor Alfallahs etnisitet, har hun en blandet kuwaitisk og amerikansk bakgrunn, noe som bidrar til hennes unike blanding av arv og kulturell identitet. (Freshers Live)

Et annet kjendismagasin røper mer om hennes bakgrunn:

Ifølge flere kilder er Noor Alfallah en dyktig filmprodusent knyttet til den islamske troen.

Født i Kuwait 2. desember 1997, med en velstående familiebakgrunn, tok hun film- og TV-produksjonsutdanning ved University of Southern Californias School of Cinematic Arts, etterfulgt av studier ved UCLA. (Wealthypeeps)

At hennes far ikke er hvem som helst, og høyst sannsynlig ingen frafallen, fremgår imidlertid – indirekte – av hans som president i investeringsselskapet Q8 CAPITAL, INC., som holder til i Beverly Hills. Les ‘Q8’. Det er en kjent (fonetisk) forkortelse for Kuwait {Q-eight}. Hvorvidt dette selskapet er finansiert av den kuwaitiske stat, vet vi ikke, men det er ikke usannsynlig.

Fra LinkedIn fremgår det at faren Falah (som med en ‘l’ betyr frelse, lykke eller velstand på arabisk ) er oppført som stifter av selskapet Thirtyone Capital. Deres mål er i henhold til hjemmesiden å utvikle små oppstartsselskaper til å bli «globale aktører*.

Slik sett kan man vel si at faren har levd opp til navnet. Så får tiden vise hvilken fremtid nyfødte Roman får. Han har i hvert fall en rekke interessante gudfedre!

Noor Alfallah Parents, Meet Alana Setlin and Falah N Al-Falah (Freshers Live)

Noor Alfallah Religion, Is She Muslim? Family Background And Husband (Wealthypeeps)

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.