Tiden er inne for mennesker av god vilje til å støtte hverandre, ikke bare nasjonalt, men globalt. Jeg sier dette etter å ha sett redaksjonssamtalen på nettstedet amgreatness.com mellom Julie Kelly og to redaktører. Kelly er en av USAs beste journalister. Hun er den som vet mest om 6. januar, ikke bare hva som skjedde, men enda viktigere: Rettssakene. Prosessene.

Denne uken ble fire nye arrestert. En av dem var en skuespiller, en annen var en innehaver av en stor begravelseskjede i New York. En person med penger og anseelse som er donor til Trump. Ved å pågripe ham viser statsadvokat Matthew Graves at posisjon og penger ikke gir noen beskyttelse.

Begravelsesdirektøren var ved Capitol 6. januar.

6. januar blir Demokratenes viktigste sak i 2024-valgkampen. Slik Biden begrunnet 2020 med Charlottesville, vil han nå bruke 6. januar.

Demokratene har for lengst rullet ut det tyngste artilleriet: 6. januar var et forsøk på statskupp, sier de, og regimemediene hisser opp stemningen. Kelly sier at venstresiden ikke kan få nok. De vil se blod. Vi hører ikke noe om denne dog whistle i norske medier, kun om hvor farlig MAGA er. Men det er Demokratene som hisser opp stemningen. Det har de gjort lenge.

USA går mot det som kalles et showdown, et oppgjør, en kamp på liv og død.

Vi er helt avhengig av informasjonen fra steder som amgreatness.com, der Julie Kelly og andre leverer reportasjer og analyser. Etter å ha sett samtalen med Kelly var det ikke vanskelig å bestemme seg for å tegne et abonnement. I Documents navn tegnet vi et og skrev vårt første kommentar. Amgreatness.com trenger også støtte. De er som oss: beskjedne. Men flinke piker vinner ikke, en må være frempå. Ikke stille sitt lys under en skjeppe.

Jeg tror det ligger store muligheter i å strekke hånden ut til amerikanerne. De trenger også å vite at Europa følger med.

Vi gjør det samme som innad i Norge: Det gjelder å skape nye fellesskap. De offisielle er våpen vendt mot oss. Når du skjønner det, er ikke valget så vanskelig.

Møtene har vært med på å bevisstgjøre oss om dette. Fysiske møter, og det er også det folk sier når vi møtes: Du skulle bare visst hvor mye det betyr for oss at det kommer skogpodder, for eksempel. Ok, vi er klar over det nå. Vi skjønner. Got it.

Vi har nå Elisabeth Rooney i Florida, som har fått sving på koblingen mellom det som skjer her og der borte. Elisabeth driver ikke bare rapportering fra USA. Hun viser hva norske medier og politikere sier og gjør.

Rebecca er i Texas, og nå er det en nordmann bosatt i Massachusetts som vil begynne å skrive.

«De andre» tror det er de som representerer det globale, at vi andre er heimfødinger. Det motsatte er tilfelle. Vi representerer en virkelig internasjonalisme som ikke har skjulte agendaer.

Tuckers første show på Twitter er nå sett av 100 millioner.

Murdoch skjelver i buksene. De forstår ikke hva de satte i gang da de sparket ham.

Det samme kommer til å skje med Trump og hans velgere.

Men bare hvis vi gjør jobben. Vi må informere, og publikum må kjenne sin besøkelsestid og abonnere.

PS: Amgreatness har akkurat begynt på rumble.com, de trenger følgere!

Det begynner her. Vi og vårt:

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.