Oslo rådhus. Foto: Gorm Kallestad / NTB

TV2 gir svært dystre utsikter for Ap foran høstens valg. En prognose viser at de borgerlige partiene ligger an til flertall i 35 av de 50 største kommunene i Norge.

Det legges stadig nye steiner til byrden for Ap-ledelsen. De kan være i ferd med å styre partiet inn i et historisk dårlig valg.

Dette fremgår av en prognose TV 2 publiserte onsdag kveld.

NTB melder om saken.

I dag styres 32 av de 50 største kommunene av Ap-ordførere. Den ferske prognosen, som er basert på Kantars kommunebarometer for juni, viser at svært få av disse ligger an til å beholde jobben.

Kun sju av 50 kommuner har rødgrønt flertall i prognosen. Det er krisetall for Ap og dets leder Jonas Gahr Støre.

I både hovedstaden og Bergen ligger det an til borgerlig flertall, mens prognosen viser fortsatt rødgrønt flertall i Trondheim. Men også der er flertallet i fare, som Document nylig omtalte, se sak under.

I hovedstaden ligger det an til å bli svært jevnt. I TV 2s måling leder den borgerlige siden med kun ett mandat. Dermed er det fremdeles åpent om Raymond Johansen får fortsette som byrådsleder i Oslo.

Dersom prognosen slår til, vil Høyre nesten doble sin bystyregruppe. Samtidig er det knyttet spenning til hvem Venstre, som i dag sitter i byråd med Ap, vil samarbeide med etter valget.

Også i Stavanger ligger det an til et klart blått flertall. I denne prognosen får Høyre hele 38,1 prosent i oljebyen. Før sittende Ap-ordfører Kari Nessa Nordtun tok over i 2019 hadde Høyre styrt byen siden 1995.

Les også: 

Måling: Arbeiderpartiet ligger an til å miste Trondheim

Velkommen til møte!

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her! Vi får med Alf. R. Jacobsen på videolenke.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.