NTB

Japans statsminister Fumio Kishida la torsdag fram en gigantisk plan for å øke støtten til unge og familier, slik at landets fødselsrate øker.

Store direkte ytelser til familier med barn, mer økonomisk bistand for utdanning og barselhjelp, og mer fremming av fleksible arbeidstider og pappapermisjon er blant tiltakene som står på trappene. Hele planen får et budsjett på 3.5 billioner yen – drøyt 280 milliarder kroner.

Japan har verdens nest eldste befolkning etter skatteparadiset Monaco og har strenge innvandringsregler. Kun 800.000 barn ble født i fjor blant landets 125 millioner innbyggere, mens utgiftene til eldreomsorg steg kraftig.

– Vi går videre med disse grepene for å kjempe mot fallende fødselsrate uten at offentligheten må bære en større byrde, sier Kishida.

Samtidig får planen kritikk for at regjeringen ikke har foreslått noen finansieringskilder utenom andre budsjettkutt og bedring i økonomien.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.