NTB

Tyrkias kringkastingsmyndighet (RTÜK) har iverksatt granskning av seks TV-stasjoners valgdekning. Kanalene har vært kritiske til den tyrkiske regjeringen.

De seks riksdekkende opposisjonsorienterte kringkasterne – Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flash Haber og Szc TV – anklages for fornærmelser mot det tyrkiske folk, ifølge RTÜK.

Medietilsynet sier etterforskningen er basert på klager fra seere, og lederen Ebubekir Şahin skriver på Twitter at RTÜK ikke vil tie om kringkastere som ikke respekterer «nasjonal vilje, demokrati og valgresultater».

Blant annet kritiserer de journalist Çiğdem Tokers kommentarer på FOX TV under valget om at «demokratiet ikke består av valgurnen alene». Ledende journalistforbund har støttet Toker.

President Recep Tayyip Erdogans regjering kontrollerer direkte eller indirekte en svært stor del av mediene i Tyrkia, noe observatører har pekt på som en viktig grunn til at han vant presidentvalget på søndag.

Tyrkia rangeres som nummer 165 av 180 land når det gjelder pressefrihet, ifølge organisasjonen Reporters Without Borders.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.