Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, vil stoppe bistand til land som ikke aksepterer sine egne borgere i retur ved avslag på asylsøknader.

«Vi er enige med regjeringen i at deler av bistanden til land som ikke tar imot sine egne borgere, bør kunne stoppes», skriver Åkesson på Facebook.

Han mener det er viktig å få stoppet mengden av asylsøkere som oppholder seg ulovlig i Sverige etter å ha fått avslag på sin asylsøknad.

«Får man avslag på oppholdstillatelse i Sverige, bør man returnere til hjemlandet – ikke bli en del av det voksende skyggesamfunnet», skriver Åkesson.

Jimmie Åkesson: – Nå er det på tide å stille krav til innvandrere

Sverigedemokraternas leder mener de respektive land som asylsøkere reiser fra, må ta sin del av ansvaret hvis deres borgere ikke får innvilget asyl i andre land.

«For å skape en bærekraftig asyl- og migrasjonspolitikk må vi bekjempe skyggesamfunnet, og det krever en ny lovgivning der mottakerlandet også tar ansvar for sine egne borgere og tar dem tilbake når det er nødvendig», mener Åkesson.

Han mener derfor det er på sin plass å vise overfor de land som ikke vil ta imot egne borgere etter asylavslag, at Sverige ikke er en oppholdsplass for ulovlige asylsøkere.

«Hvis land ikke er interessert i å gjøre sin plikt og ta imot sine egne borgere, er det helt rimelig at de må ta konsekvensene av sine handlinger ved at vi stanser deler av Sveriges bistand til landet.»

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.