Snøen legger seg på Saltfjellet sent i mai. Foto: Statens Vegvesen / NTB

Mens klimaaktivistene bare intensiverer sine kampanjer om global oppvarming, melder NAF at det kan bli behov for vinterdekk i pinsehelgen, helt i slutten av mai.

Det har snødd på flere fjelloverganger, og det er fare for snø i høyden også i pinsehelgen. Det kan skape utfordringer på fjellovergangene.

– Skal du over fjellet, følg med på værmeldingene. Er det meldt snø, må du legge om til vinterdekk eller finne en alternativ rute om mulig, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

NTB melder om saken.

De vinterlige forholdene på en del veier langt ute i mai kan gi problemer både for bilister og motorsyklister.

– Pinsen er en utfartshelg. Mange skal enten kjøre over fjellet eller være på fjellet i langhelgen. Da gjelder det å ha skodd bilen riktig om det er varslet snø, sier Sødal.

Samtidig som nordmenn omsider er i ferd med å legge bak seg en uvanlig lang og snørik vinter, bedriver visse organisasjoner og grupperinger hektisk kampanjevirksomhet for å holde liv i forestillingen om at det pågår en menneskeskapt og nærmest krisepreget oppvarming.

Mye kan tyde på at disse aktivistene har innsett at deres budskap er i ferd med å miste generell troverdighet. Folk ser hva de ser i naturen, og tenker sitt om klimapropagandaen.

Men i stedet for at kampanjeorganisasjonene tar konsekvensen av at deres budskap så åpenbart ikke holder vann, øker de bare intensiteten i sin agitasjon.

Document har i flere artikler tatt for seg den påfallende virksomheten som for tiden drives av det såkalte Faktisk.no i denne forbindelse:

Les også: 

Et forsøk på kommunikasjon med planet Faktisk.no

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.