Wien er blitt rystet av en rekke knivangrep i det siste. Et ungt par ble i forrige uke angrepet av to gutter, den yngste var bare 15 år gammel. Det var fjerde knivangrep på 48 timer og alle involverte mistenkte er av syrisk herkomst.

Voldsutøvende unge syrere

Hendelsen kom etter en helg preget av voldsutøvende unge syrere. Den yngste mistenkte er bare 13 år gammel.

Bølgen av knivangrep har enda en gang skapt bekymret debatt om sikkerheten for byens innbyggere. Det fryktes at angrepene kan være forbundet med den pågående konflikten i Syria og at personer som kommer derfra tar med seg sin voldskultur og hat mot ikke-muslimer.

Henrettelseslek i ISIS-stil

Voldskulturen har tidligere gitt seg bisarre utslag som for eksempel henrettelseslek i ISIS-stil i østerrikske gater. Unge migranter holder våpen (softguns) som ser bedragersk ekte ut, mot andre barns nakke og gjenskaper stemningen av IS-henrettelser. 

Slike scener er beboere i Østerrikes tredje største by Linz blitt eksponert for flere ganger. 

I årevis har innbyggerne vært utsatt for jevnt økende kriminalitet: narkotikaselgere, vold, støy, hærverk. Så kom henrettelses-moro først rettet mot duer, senere krigsleker.

– Vi har mange ganger hørt skudd i nabolaget. Det er unge migranter som leker eller øver seg på krig i vårt område. Jeg tør ikke forlate hjemmet mitt etter klokken 15, sa en 75-årig beboer med lang fartstid i området til Kronen Zeitung

Øker avmakten

Kriminalpsykolog Barnabas Strutz forklarer hva som foregår og viser til eksperimenter gjennomført i det amerikanske militæret av psykolog Dave Grossman:

– Slik iscenesettelse av henrettelser bidrar til å senke hemmingsterskelen. Jo oftere det gjentas, desto større blir avmakten hos testpersonene.

Michael Raml, parlamentsmedlem for Freiheitliche Partei Österreichs, tegner en bedrøvelig fremtidsvisjon:

– Softgun idag og kanskje ekte pistol imorgen. Vi blir konfrontert med importert vold praktisk talt daglig.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.