– Vekstvilkårene for transbefolkningen i Norge er dårlige, og vi ser liten bedring, sa Espen Esther Pirelli Benestad da han talte til MDG-landsmøtet fredag.

Dette skriver NTB, men de bruker selvsagt et annet pronomen enn undertegnede.

– Mange, veldig mange, sliter i tilværelsen sin. Mange av dem som sliter er skeive, og noen av dem som er skeive, er transpersoner. Vi representerer et folk som alltid har vært her og som ikke blir borte. I noen kulturer er vi vel ansett, men ikke i vår, sa Benestad.

Når 25 prosent av high school-elevene i USA definerer seg som ikke-binære, så er transaktivistene fortsatt ikke fornøyde.

Ifølge en ny rapport fra US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), identifiserer 25 prosent av elever på high school i USA seg som LGBT, meldte The Times.

I Norge økte antallet unge jenter som søkte hjelp for sin kjønnsforvirring så kraftig at den endte på 1400 prosent i 2018 sammenlignet med 2013.

NTB beskriver Benstad som «den kjente legen og transaktivisten». De nevner ikke at han mistet retten til å opptre som lege etter at det ble kjent at han i årevis hadde gitt unge mennesker tilgang til hormonbehandling.

I februar 2023 ble Benestad fratatt sin legeautorisasjon grunnet brudd på helselovgivningens krav til forsvarlighet, informasjonsplikt og journalføring. Han har for øvrig påklaget avgjørelsen.

Benestad har tidligere vært engasjert som en perifer lokalpolitiker for Venstre. Nå fremmer han sine meninger for landsmøtet til MDG. Der ble han møtt med stående applaus.

– I et virkelig grønt miljø tas våre talenter i bruk til det felles beste. I et miljø som ikke anerkjenner alt menneskelig, vil mange talenter gå tapt, sa Benestad.

– Høyttalende mennesker i samfunnet sier at vi ikke finnes. At vi ikke er det vi er. Andre mener vi er imot naturens orden, som om vi var syntetiske.

– Det pågår flere heksejakter, ikke bare på meg, men på flere av dem som reiser seg og sier «trans, det er jeg», sa Benestad.

Han snakket også om helsetilbudet til transpersoner, som til tross for at de er selverklært friske koster oss skattebetalere enorme summer.

– Helsetilbudet vi tilbys fra det offentlige er basert på prinsipper som for lengst er utdatert. De som settes til å jobbe med oss, har liten eller ingen utdanning på dette feltet.

Med «utdatert» mener Benestad tradisjonelle vitenskaper som medisin og biologi. Transaktivistene baserer seg på pseudovitenskap, og barn og unge er de største ofrene.

Dermed passer jo Benestad fint inn på landsmøte til klimahysterikerne i MDG.

Les også:

Transpersoner koster enorme summer; vi betaler

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.