De tre ghanesiske søstrene Faustina, Gloria og Brenda skulle utvises fra Norge. De bodde ikke lenger sammen med sin far, og Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet mente at de tre søstrene hadde oppgitt falsk identitet.

Men i slutten av mars konkluderte Oslo tingrett med at jentene har oppgitt riktig identitet og at utlendingsforvaltningen må behandle søknadene om permanent oppholdstillatelse på nytt.

«Saksbehandlingen ble tidlig låst i synet på at søstrene løy, og saksbehandlingen har derfor vært vilkårlig,» skrev tingrettsdommer Åsa Gjesdal Bech i dommen fra Oslo tingrett.

Det er Faustina som forteller til Vårt Land at Utlendingsnemnda ikke anker.

– Vi er kjempefornøyde og håper søstrene får en rask avklaring når det gjelder permanent oppholdstillatelse, sier Lise Stefanussen, advokatfullmektig i advokatfirmaet Sulland, som representerte de tre søstre i Oslo tingrett.

— Det er riktig at Une ikke anker dommen fra tingretten. Vi skal nå behandle sakene på nytt. Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid det vil ta, skriver enhetsleder i UNE, Georg Magne Rønnevig.

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.