– Julian ble fengslet fordi han publiserte sann informasjon, sa hans kone, Stella Assange, på onsdagens møte i Norsk PEN. Arrangementet ble avholdt på den internasjonale pressefrihetens dag.

Norsk PEN inviterte onsdag til filmvisning av filmen ITHAKA, med innledning ved Stella Moris Assange, kone og forvarer til Julian Assange.

Tidligere på dagen møtte hun flere politikere på Stortinget for å tale Julian Assanges sak.

Hun oppfordrer norske myndigheter til å si offentlig at saken mot Assange er uakseptabel.

Assange sitter fengslet i Storbritannia og risikerer utlevering til USA. Her kan han bli dømt til opptil 170 års fengsel for spionasje.

Bakgrunnen er at nettstedet WikiLeaks, som Assange grunnla, offentliggjorde hemmelig informasjon om USAs krigføring i Irak i 2010.

Etter en rekke runder i det britiske rettsvesenet sier Stella Assange at en ny og potensielt endelig kjennelse om utlevering kan komme når som helst. Hun er selv advokat og menneskerettsaktivist og bidrar til forsvaret av ektemannen. (NTB)

Pressefrihetens dag: WikiLeaks’ Julian Assange kamp er vår alles kamp for retten til sannhet (Norsk PEN)

Les også:

Julian Assange og Nord Stream nevnes i samme åndedrag

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.