Helga Pedersen bekreftet i Politisk kvarter tirsdag at det var telefonen fra Jonas Gahr Støre som fratok henne lysten på å bli partisekretær. Men mer spesifikk ønsket hun ikke være. Selv om støtten utover landet har vært stor vet jeg at det kommer en hverdag og da er det ledelsen jeg må forholde meg til, sa Pedersen.

Hun forsto at det ville bli vanskelig å gjøre jobben og sa indirekte at det var det Støre hadde fortalt henne det.

Partiveteraner som Bjørn Tore Godal og Grete Faremo reagerer kraftig på at Støre blander seg inn i prosessen før landsmøtet.

– Dette er ille. Jonas er selv på valg og er ingen instans mellom valgkomiteen og landsmøtet. Hans rolle er begrenset til å takke ja til forslaget om seg selv, ikke å ytre seg om andre kandidater, fortsetter den mangeårige stortingsrepresentanten og statsråden.

Helga Pedersen fikk spørsmål om Støre bør være leder av Arbeiderpartiet, men ville ikke svare.

Telefonen til Pedersen er ved å bli et problem for Støre rett før landsmøtet. Var det noe han ikke hadde trengt var det et feilsteg som fyrer opp under mistilliten mot ham.

Han gir en helt annen fremstilling av samtalen med Helga Pedersen enn det hun jøg gjør. Hun sa i sin 1. mai-tale at partiet befinner seg i krise. Det benekter Støre.

Spørsmålet er hvem medlemmene og velgerne er enig med. Hvis Støre tar feil kan det bli fatalt.

Støre sier han kjenner Pedersen så godt at han vet at hun er enig i hvordan samtalen forløp.

På spørsmål om Støre følte han presset Pedersen til å trekke seg, svarer han:

– Nei, det gjorde jeg overhodet ikke. Vi kjenner hverandre godt og snakker godt sammen, og så synes jeg at forklaringen hun har gitt om det som har ledet til hennes avgjørelse står seg godt.

Pedersen sier nå at Støres fremstilling er feil. Hun fikk beskjed om at jobben hennes kom til å bli vanskelig hvis hun tok den.

 

 

 

&

Kjøp Paul Grøtvedts bok!


nbsp;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.