Under en høring i forsvarskomiteen onsdag ble energiminister Jennifer Granholm spurt om hun gikk inn for at alle militære kjøretøy kunne bli batteridrevet, og hun svarte ja, hun trodde det var mulig innen 2030. Samtidig vil hennes departement gi 200 millioner dollar til et Kina-basert selskap for at de skal bygge batterifabrikk i USA. – Det er som om de ønsker at vi skal tape, lød en kommentar.

Biden Energy Secretary Jennifer Granholm testified Wednesday to the Senate Armed Services Committee that she supported requiring the United States military to move to an all-electric non-vehicle fleet by 2030.

When asked by Sen. Joni Ernst (R-IA) if she supported doing that, Granholm responded, “I do, and I think we can get there as well.”

Granholm mente krigen i Ukraina og stigende pris på olje og gass har vist hvor sårbare amerikanske forbrukere er. Hun glemte å nevne at de ble sårbare fordi Biden-regimet stengte ned en rekke olje- og gassproduksjonslinjer og fortsetter å gjøre det. USA var selvforsynt med energi under Trump. Nå må USA importere olje.

Men Granholm så for seg at USA kunne bli selvforsynt med ren fornybar energi.

“I think energy security is achieved when we have homegrown, clean energy that is abundant, like you see in Iowa. We think we can be a leader globally in how we have become energy-independent,” she said.

Ernst er motstander av elektrifisering av forsvarets kjøretøy. Han fikk inn en passus i forsvarsbudsjettet om at Pentagon ikke skal kjøpe el-kjøretøy med batterier hvor lithium og kobolt er utvunnet ved slavearbeid. Disse mineralene kommer fra Kina og Kongo, hvor barnearbeid er vanlig. Afghanistan har store forekomster av lithium som Kina forsøker å få rettighetene til. Biden-regimet ga dem vekk.

Ernst vil ha et kostnadsoverslag på hva elektrifisering av forsvarets 170.000 ikke-taktiske kjøretøy vil koste, sammen med infrastruktur for lading.

Å tro at dette kan realiseres innen 2030, er det rene eventyr.

Joni Ernst vil ikke at USAs forsvar skal være avhengig av landets fiender, som Kina, og at batteriprodukter dessuten bli produsert ved slavearbeid.

Hunter Biden hjalp Kina med å få kjøpt en koboltgruve i Kongo.

Reaksjonene blant veteraner var sterke:

@SecGranholm knows zero about battlefield realities. There’s zero chance of our military forces being able to field an all EV fleet in a mere 7 years. More importantly such an effort would make the military almost completely dependent on China for its source of fuel.

En veteran sa at dette er hva som skjer når donorer får fete jobber og ikke aner hva de driver med.


En Amber Smith kommenterte: Det er som om de vil at vi skal tape.

Den mistanken blir ikke mindre ved nyheten om at energidepartementet ville gi 200 millioner dollar til selskapet Microvast for at de skal bygge en batterifabrikk i USA. Microvast er basert i Kina. Pengene kommer fra et fond som skulle hjelpe amerikanske selskap å konkurrere med Kina. Biden-regimet velger å gi pengene til et Kina-basert selskap. Det er rene ord for pengene. 200 selskap søkte, 20 ble utvalgt, og ett av dem var Microvast.

Nå sier Granholm at ingenting er avgjort. Pengene er ikke utbetalt, etter at tildelingen skapte sterke reaksjoner.

Det går nesten ikke an å gjøre et slikt valg som en feil, det må være bevisst: Kina skal overta.

Cotton said in an exclusive comment to Breitbart News:

A grant meant to help secure American supply chains from Chinese influence should never go to a Chinese company that admitted the CCP ‘exerts substantial influence’ over it. I’m pleased DOE is heeding our call to reconsider this backward decision.

The grant was from a fund created under the Infrastructure Investment and Jobs Act that was meant to help America become less reliant on China for critical supplies, such as lithium-ion battery cells. Over 200 companies had competed for the grants, but only 20 companies received awards. Microvast, which maintains a “substantial portion” of its operations in China, was one of the 20 chosen.

 

https://www.breitbart.com/politics/2023/02/22/biden-energy-department-reviewing-200m-grant-to-ccp-linked-microvast-after-republican-scrutiny/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.