Den dype splittelsen i den vestlige verden deler også kristenfolket. Men blant frikirkene er det større takhøyde enn i Den norske kirke. Document var invitert til Symposium 2023, der avisen Norge Idag er primus motor.

Det var en ny verden for Document, med mange interessante mennesker, deriblant Carolas eks-mann Runar Søgaard og to psykologer: Ester Berger og Einar Columbus Salvesen. Vi var ikke klar over at kristenfolket var så opptatt av barnevern og barns rettigheter. Det er heller ikke noe mediene ønsker å gi en rettferdig fremstilling av. Her fant vi med en gang et tema hvor vi har noe til felles: Sannheten må frem i lyset.

I Bibelen er det et gjennomgående tema: Hvem kan vi stole på?

Dagens massemedier krever at du skal stole på dem – og bare dem. Vårt Lands redaktør Bjørn Kristoffer Bore klarte ikke la være å gi noen spark til Document. Det falt ham nok tungt for brystet at vi var invitert. Bore er gift med lederen av Pressens Faglige Utvalg, Anne Weider Aasen; de er en innflytelsesrik mediefamilie, altså. Disse konstellasjonene snakker ikke medier selv særlig høyt om, men de er absolutt av interesse for offentligheten.

Hvis man virkelig mener noe med åpenhet, anerkjenner man at det finnes to fronter og at også den andre er legitim. Men nå skal anerkjennelsen bare gå én vei. Det reagerer folk på, særlig når de ser alt det mediene ikke vil skrive om. Da faller tilliten.

Vi følte at vi kom «hjem» hos Symposium-folket, og det kan vise seg viktig.

Programmet er produsert av TV Visjon Norge.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.