Over én million barn i Storbritannia har fått mathjelp i løpet av de siste 12 månedene, viser tall fra landets matsentraler.

Av de nesten 3 millionene pakkene med mat gikk over 1,1 millioner av dem til barn, ifølge tall fra Trussel Trust. Den veldedige organisasjonen yter hjelp til rundt 1.200 matsentraler over hele Storbritannia.

Til sammenligning var tallet på pakker med mat til barn på 800.000 året før, mens det i 2017–2018 var på mindre enn 500.000.

De nye tallene må ses i lys av at Storbritannia, medlem av G7 og et av verdens rikeste land, står i det som har blitt kalt en levekostnadskrise. Den siste tiden har prisene på mat, energi og oppvarming skutt kraftig i været.

Matsentralene, som deler ut mat til trengende, opplever en stor pågang av nye brukere – også fra folk som står i jobb.

– Vi ser en enestående økning i antallet personer som kommer til oss, spesielt folk i arbeid som ikke lenger får det til å gå opp med en lav inntekt og økende levekostnader, sier Brian Thomas, som leder en matsentral i South Tyneside nordøst i England.

– Vi ser også et veldig høyt antall familier som trenger hjelp da de sliter med å dekke kostnadene til det mest nødvendige.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.