– Det som er forslått i dag vil i realiteten kunne bli et av de største naturinngrepene i Norge noensinne, sier leder i Fiskarlaget, Kåre Heggebø i en kommentar til havvindplanene som ble lagt frem tirsdag.

Fiskarlaget uttrykker bekymring over planene som NVEs ekspertutvalg la frem tirsdag.

– Det som er forslått i dag vil i realiteten kunne bli et av de største naturinngrepene i Norge noensinne. Samtidig er det fortsatt svært store kunnskapsmangler om effekter på fiskeri, gyteområder, vandringer for arter som sild, lodde og torsk og havmiljøet ellers. Vi må derfor gå svært grundig inn i NVEs arbeid i tida som kommer. Inntil vi har etablert tilfredsstillende kunnskap forutsetter vi at det legges til grunn en føre var holdning, sier Heggebø.

– Vi må vite mer om hvordan fisk, fugl og andre organismer i havet reagerer på stadig nye menneskelige inngrep. Samtidig må vi tilrettelegge for en god sameksistens mellom havnæringene. Ett grep er selvfølgelig å utnytte områder som i dag har lite fiskeriaktivitet, men også dette en fremtidig risiko, fordi endringer i havtemperatur og påvirkning fra oss mennesker kan bidra til at fisken finner nye gyte- og vandringsområder, påpeker Kåre Heggebø i en pressemelding.

– Svært bekymret (Fiskarlaget)

Les også:

NVE-sjefen: – Havvind i Norge er ikke lønnsomt

Ingen betenkeligheter: Ekspertgruppe vil ha 20 nye områder for havvind

Havvind kan true torsken

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.