Representanter for EU og Japan sier til Financial Times at et amerikansk forslag om å innføre mer eller mindre totalt eksportforbud av varer til Russland for G7-landene ikke vil være mulig å gjennomføre. USA skal være misfornøyde med hullene i sanksjonene mot Russland, og ønsker at G7-landene skal vedta et totalforbud på G7-toppmøtet i Hiroshima i neste måned.

The EU and Japan have pushed back against a US proposal for G7 countries to ban all exports to Russia, as part of negotiations ahead of a summit of the world’s most advanced economies.

“From our perspective it is simply not do-able,” said one of the officials, who spoke on condition of anonymity.

EU og Japan har gått imot et amerikansk forslag om at G7-land skal forby all eksport til Russland, som en del av forhandlinger i forkant av et toppmøte for verdens mest avanserte økonomier.

– Fra vårt perspektiv er det rett og slett ikke mulig, sa en av tjenestemennene, som uttalte seg på betingelse av anonymitet. (Financial Times)

G-7-landene som nå innbefatter EU, USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og Canada, har tidligere vedtatt ialt ti sanksjons-pakker mot Russland. Disse sanksjonene er ofte blitt vedtatt etter ukelange forhandlinger, fordi enkelte av medlemslandene ønsker særtiltak for sine egne industrier, skriver avisen. Frykten er at et totalforbud mot eksport til Russland, med unntak for blant annet mat og medisiner, vil kunne føre til ny strid og en mulig svekkelse av de tidligere sanskjonsvedtakene.

Replacing that regime with a full export ban plus exemptions would risk reopening those debates and the potential weakening of already-existing measures, officials said.

G7-toppmøtet i Hiroshima starter 19. mai og vil vare i tre dager.

Allies resist US plan to ban all G7 exports to Russia (Financial Times)

Les også:

Sanksjonene mot Russland har ikke virket

Norge innfører nytt sett med sanksjoner mot Putin og Russland

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.