G7-landene og EU opptrer mer og mer som en sikkerhetspolitisk blokk, sammen med Nato. Nå vil blokken forby gjenopptakelse av russisk gasseksport.

Det er Financial Times som melder dette. En kan ikke la være å tenke at dette kan være en fortsettelse av en strategi som begynte med sprengningen av Nord Stream 1 og 2. «Noen» sørget fysisk for at russisk eksport ble umulig.

Det går andre rørledninger mellom Russland og Europa, men de vil man altså blokkere gjennom politiske vedtak. Det spørs om dette som ser ut som en langsiktig strategi, vil kunne bidra til at forbindelsene mellom Vesten og Russland gjenopptas. Den vil i hvert fall ikke bidra til at Kina distanserer seg fra Russland. Kina ser for seg at de vil kunne bli utsatt for samme behandling.

G7-landene og EU vil forby ny russisk gassimport via rutene der Moskva allerede har kuttet forsyningene, skriver Financial Times.

Avgjørelsen ventes å bli landet av G7-lederne på et toppmøte i Hiroshima fredag, skriver avisa og viser til personer som er involvert i forhandlingene.

Tiltaket vil forhindre at Russland igjen skal kunne eksportere gass langs ruter til land som Tyskland og Polen, der de kuttet forsyningene i fjor, skriver Financial Times. En av tjenestepersonene sier til avisa at tiltaket gjøres for å «sikre at partnere ikke endrer mening i en hypotetisk framtid». (NTB-Reuters)

G7 and EU to ban restart of Russian gas pipelines (Financial Times – betalingsmur)

Les også:

– Ikke snakk om Nord Stream

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.