Den danske 32-åringen som er varetektsfengslet for bortføring og voldtekt av den danske 13-årige Filippa, etterforskes nå i forbindelse med bortføringen og drapet på 17 år gamle Emilie Meng i 2016. Dansk TV2 har funnet ut at Philip Westh (32) eide en bil av nøyaktig samme merke, modell og farge, som politiet etterlyste, men ikke klarte å finne noen eier til i 2017.

Emilie Meng hadde vært på bytur i Slagelse, da hun forsvant etter å ha sagt farvel til venninnene på Korsør stasjon natt til 10. juli i 2016. Letingen etter den savnede 17-åringen engasjerte hele Danmark, og mer enn 2500 mennesker stilte opp i fakkeltog for å minnes henne, få dager etter hun ble funnet i et vann på Regnemarken i nærheten af Borup på Midtsjælland, 1. juledag samme år.

Onsdag ble det klart at dansk politi nå også etterforsker om 32-åringen har noe med dette uoppklarte drapet å gjøre.

Onsdag oplyste bistandsadvokaten for Emilie Mengs mor, at politiet over for hende har bekræftet, at de også i den sag efterforsker den 32-årige.

– Jeg har været i kontakt med politiet, som har bekræftet, at de selvfølgelig også vil kigge på Emilie Meng-sagen, fortalte Mai-Brit Storm Thygesen til B.T. (TV 2 Danmark)

Politiet fant ikke bilen

Mer enn et år etter bortføringen av Emilie Meng, 20. juli 2017, kom Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med nye opplysninger i saken:

– En af overvågningsvideoerne fra Korsør Station viste en bil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om stationen10. juli 2016 klokken 04.07 – omkring det tidspunkt, hvor den dengang 17-årige Emilie sidst blev set, lød det fra politiet i et opslag på Facebook.

Optagelserne af bilen var af så dårlig kvalitet, at det tog specialister flere måneder at identificere mærke, model og farve. Men politiet mente med stor sandsynlighed at vide, at det var en Hyundai i30 i en lys farve, og de efterlyste derfor vidner, der havde set bilen. Politiet understregede samtidig, at det ikke var sikkert, at bilen eller bilens fører havde noget med Emilie Mengs forsvinding at gøre. (TV2 Danmark)

Det var en slik bil som ble etterlyst i forbindelse med drapet på 17 år gamle Emilie Meng. Foto: Dansk politi

Dansk TV2 skriver så hvordan Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi undersøkte mer enn 400.000 biler, uten å komme nærmere noen eier eller oppklaring. Heller ikke da et vitne meldte seg vel tre måneder senere kom politiet noe videre:

Et vidne havde fortalt politiet, at hun, få dage efter at Emilie Meng var forsvundet, havde set en mistænkelig mand og en hvid eller lys bil på en markvej ved Naturområdet Regnemark Bakke tæt ved Borup. Det var få hundrede meter fra, hvor Emilie Meng blev fundet død i en lille sø.

– Hun beskriver, at der står en mand ved siden af bilen, måske en håndværkertype, som det bliver beskrevet, og det ser ud til, at han bærer på noget tungt, men hvad kan hun ikke sige noget om, fortalte Søren Ravn-Nielsen, der på daværende tidspunkt var efterforskningsleder på sagen.

Heller ikke denne efterlysning førte til noget gennembrud i sagen. (TV2 Danmark)

Medie-hjelp

Da den 32-årige Philip West ble arrestert begynte dansk TV2 å lete i offentlige registre:

Efter anholdelsen af den 32-årige, hvis navn TV 2 er bekendt med, har TV 2s journalister søgt via Bilbogen.

Her fremgår det, at den sigtede 32-årige 3. maj 2016 registrerede gæld i en sølvgrå Hyundai i30. Altså nøjagtig samme mærke, model og farvenuance som den bil, der to måneder senere ifølge politiet befandt sig ved Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set.

Ifølge Bilbogen havde den sigtede frem til 2021 gæld i bilen. Han må med andre ord formodes at have været ejer af bilen på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt. (TV2 Danmark)

Politiskandale

En dokumentar i tre deler om Emilie Meng-saken som Danmarks Radio laget i 2019, går langt i å antyde en skandaløst dårlig politi-etterforskning. Emilies mor, Helene Meng, var blant de sterkeste kritikerne av politiets etterforskning:

Hun står frem i en ny DR-dokumentar i tre afsnit. Her bliver der sat spørgsmålstegn ved en række forhold i politiets efterforskning. Blandt andet om bevismateriale kan være gået tabt, fordi flere overvågningsoptagelser fra de mulige flugtveje fra Korsør aldrig er blevet set igennem. (DR)

Nå sier dansk politi at de selvfølgelig vil se om 32-åringen kan knyttes til flere uoppklarte saker.

Anholdt 32-årig havde samme type bil, som blev efterlyst i Emilie Meng-sagen (TV 2 Danmark)

Ny DR-dokumentar sår tvivl om politiets efterforskning i Emilie Meng-sagen (Danmarks Radio)

Emilie Meng – en efterforskning går galt (Dokumentar i tre deler av Danmarks Radio)

Les også:

Philip Westh (32) er anholdt i forbindelse med Filippas bortføring

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.