Spillet måtte stanses under snooker-VM mandag etter at demonstranter vandaliserte et bord og forsøkte å lenke seg fast til et annet.

Dette melder NTB, men de bruker altså begrepet demonstranter, og nevner ikke hva slags demonstranter det dreier seg om. Dette er noe merkelig, siden en T-skjorte med teksten Just Stop Oil er godt synlig på bilder som ligger ved saken.

Just Stop Oil er en ekstrem, hysterisk gjeng av klimaaktivister som har terrorisert britene i lang tid, blant annet ved å sperre flere motorveier. Dette har ført til at ambulanser under utrykning har blitt forhindret, og tusenvis av briter ikke har kommet seg på jobb.

Journalister som har fulgt med under demonstrasjonene har i flere tilfeller blitt pågrepet av politiet. Noen av klimaidiotene har også blitt pågrepet, men som regel har de sluppet ut igjen på kort tid, slik at de kan fortsette sine aksjoner.

Britisk journalist dekket klimaaksjon, ble arrestert av politiet

TV-bilder fra opptrinnet viser en demonstrant som brått klatrer opp på bord én, setter seg ned og kaster en pulver med oransje farge over seg.

Samtidig skal en annen demonstrant ha forsøkt å lenke seg fast til bord nummer to, melder BBC.

Spillet ble umiddelbart stanset som følge av aksjonene.

Demonstrantene ble etter kort tid ført ut av sikkerhetsvakter. Den ene av dem skal ha båret en t-skjorte med påskriften «bare stans oljen».

Robert Milkins og Joe Perry spilte på det første bordet da demonstrantene slo til mens Mark Allen og Fan Zhengyi var i aksjon på bord nummer to.

Mesterskapet spilles i Sheffield i England.

Et snookerbord er ekstremt kostbar, og de snookerbordene som brukes i VM koster trolig mange hundre tusen kroner. Det er uklart om bordene lar seg reparere, og hva dette vil koste.

Stephen Hendry, som har vunnet VM syv ganger, sier til BBC:

– I have never seen that before at a snooker event. It’s a first. For me, straight away as a snooker player I am thinking: ‘Is the table recoverable?’ We don’t know what that is on the table.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.