Helt siden februar 2022 har miljøekstremistgruppen Just Stop Oil gjort seg svært bemerket i Storbritannia.

Demonstrantene har blant annet blokkert trafikken og stormet idrettsarrangementer, skriver Nettavisen.

For en måned siden meldte London-politiet at klimaekstremistene hadde kostet dem 4,5 millioner britiske pund i løpet av bare seks uker.

Bare den siste måneden har gruppen slått til mot ærverdige arrangementer som golfturneringen British Open og tennismesterskapet Wimbledon.

Nå har imidlertid to YouTubere gitt Just Stop Oil igjen med samme mynt.

Britisk utdrikningslag infiltrerte klimapøbelen «Just Stop Oil»

I en ny video publisert på deres YouTube-kanal, viser de hvordan de lurte seg inn på en bankett som Just Stop Oil nylig arrangerte, og hvor ekstremistene feiret seg selv.

– Jeg tenker det er greit at vi forstyrrer Just Stop Oil på samme måte som de forstyrrer oss, sier Joshua Pieters i videoen.

Sammen med Archie Manners gikk de to til innkjøp av overfallsalarmer og heliumballonger, og fikk sluppet dette inn på banketten grunnet en muldvarp som de hadde fått med i gruppen.

Just Stop Oil reagerte imidlertid med å invitere de to gutta med på banketten, samt uttale at aksjonen var «den perfekte metafor for å illustrere hvor mye det haster å gjøre noe med klimakrisen».

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.