Politiet arresterte 27 Just Stop Oil-aktivister for «planlegging av flyplassforstyrrelser». Klimapøblene mener «den britiske staten har opptrådt ulovlig» ved å arrestere aktivister for planene sine.

Scotland Yard sa at en rekke «sentrale organisatorer» ble arrestert i koordinerte razziaer i ti fylker, inkludert Stor-London, Oxford, Surrey, Norfolk, Manchester og West Yorkshire, skriver The Telegraph.

Just Stop Oil hadde tidligere sagt at de planla å forstyrre sommerferien i en «vedvarende aksjonsperiode», og advarte om at angrepet på Stansted lufthavn i forrige uke, da to privatfly ble sprayet med oransje maling, bare var en «opptakt».

Alle de mistenkte ble arrestert i henhold til loven om offentlig orden, som gjør det ulovlig å konspirere for å forstyrre nasjonal infrastruktur.

– Vi vet at Just Stop Oil planlegger å forstyrre flyplasser over hele landet i sommer, og det er derfor vi har iverksatt raske og kraftfulle tiltak nå, sier politiinspektør Ian Howells i London-politiet, som ledet operasjonen.

– Vår holdning er veldig klar: Alle som kompromitterer sikkerheten på flyplassene i London, kan forvente en kraftig reaksjon fra betjenter eller sikkerhetspersonell.

Tidligere har britisk politi fått kritikk for å behandle forbryterne fra Just Stop Oil med silkehansker.

Les også:

Den privilegerte klimamobben behandles med silkehansker

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.