En radioreporter forteller hvordan hun ble arrestert av Hertfordshire Police. Hun ble iført håndjern og kastet på cella kun fordi hun dekket en aksjon av Just Stop Oil.

LBC-korrespondenten Charlotte lynch var ute på oppdrag for å dekke kaoset som klimapøblene i Just Stop Oil skapte ved motorveien M25, skriver Daily Mail.

Politiet konfronterte henne, Lynch viste frem sitt pressekort. Så ble hun spurt hvordan hun visste om at protestene skulle pågå akkurat på dette stedet.

Spørsmålet var spesielt underlig, siden Just Stop Oil hadde gjennomført en demonstrasjon i samme veikryss dagen før.

Da hun forklarte at en ny aksjon mot M25 var varslet på sosiale medier, ble hun iført håndjern, ransaket og satt inn i en varebil.

Hun ble fortalt at hun ble arrestert på grunn av konspirasjon for å begå en offentlig ordensforstyrrelse.

På Stevenage politistasjon ble Lynch behandlet som en vanlig kriminell. Hun ble testet for DNA, og politiet tok fingeravtrykk og såkalte mugshots av henne.

Så ble hun holdt innelåst i en celle i fem timer, før hun ble sluppet fri uten tiltale.

Dagen før ble en fotograf og en filmskaper holdt i forvaring i 13 timer av det samme politiet.

Hertfordshire Police nektet å kommentere overfor MailOnline hvorfor Lynch ble arrestert.

I sin aksjon klarte Just Stop Oil å skape problemer for over 100.000 mennesker, to dager på rad. Mange spør seg hvorfor politiet ikke arresterer disse aktivistene i stedet for å pågripe journalister.

British Press Photographers’ Association har fordømt politiets opptreden på det sterkeste.

Dagen etter gjennomførte Just Stop Oil nok en aksjon på M25.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.