En 23 år gammel mann som sist sommer invalidiserte en mann i slutten av 30-årene på Youngstorget i Oslo, er tiltalt for grov kroppsskade. Voldsmannen var kjent for politiet for lignende forhold, men nekter straffskyld. Offeret lå lenge i koma, og er fortsatt sterkt preget, sier politiet.

Både NRK og NTB er sparsomme med opplysninger i saken, som kommer for Oslo tingrett i juni.

En 23 år gammel mann er tiltalt etter at en mann i slutten av 30-årene ble funnet bevisstløs med kritiske hodeskader på Youngstorget i Oslo i august i fjor.

23-åringen er tiltalt for grov kroppsskade når saken kommer opp for Oslo tingrett i juni, skriver NRK. Han er også tiltalt for vold mot en person som var sammen med mannen som ble skadd.

Mannen som ble funnet bevisstløs, ble så kritisk skadd at han havnet i koma og det var lenge ikke klart om han ville overleve.

– Han har vært under et langvarig behandlingsforløp og han har fortsatt ikke blitt seg selv igjen. Han er sterkt preget av voldshendelsen, sier politiadvokat Johannes Hafsahl i Oslo-politiet.

Politiet mener tiltalte og de to ofrene ikke kjente hverandre fra før, men at det var et tilfeldig møte på nattetid som utviklet seg til å bli klammeri.

Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld. Han er kjent av politiet fra før for lignende forhold. (NTB)

Siktelsen er per nå ikke kjent for Document, men grov kroppsskade kan straffes med fengsel i inntil 15 år.

Den som volder betydelig skade på en annens kropp eller helse, straffes med fengsel inntil 15 år. (Lovdata: § 274. Grov kroppsskade)

Et ødelagt liv er blitt til nok en liten avisrubrikk.

 

Les også:

Fortsatt kritisk for offer i voldshendelse i Vika i Oslo

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.