Vår kollektive fortelling om at muslimske innvandrere er ofre for rasisme og intoleranse uansett omstendigheter, slår sprekker med en finsk studie av seksualforbrytelser.

Data fra Finlands politihøyskole viser at 1052 asylsøkere ble mistenkt for forbrytelser i 2016. Så å si alle var menn (95 prosent) og de kom fra tilsammen 29 land. Litt over halvparten var 25 år eller yngre og to tredjedeler (62 prosent) var irakere.

Utmerker seg som seksuelle overgripere

Studien viser at asylsøkere med unntagelse av ett område, ikke utmerker seg i kriminalitetsstatistikken i den undersøkte periode. 

Mistanke om seksualforbrytelser mot finske statsborgere utgjorde den tredje mest hyppige kategori av forbrytelser begått av migranter. 

131 finske statsborgere ble ofre for seksualforbrytelser begått av asylsøkere i 2016. Disse omfattet blant annet seksuell sjikane, seksuelt misbruk av barn og voldtekter. 

Unge og mindreårige ofre

108 av 116 mistenkte (93 prosent) for seksuelle krenkelser kom fra islamske land som Irak (83), Afghanistan (14) og Marokko (6). Nesten halvparten ofrene, 46 prosent, var jenter yngre enn 18 år.

Blant de seksuallovbrudd asylsøkere begår eller mistenkes for, står voldtekt for hele 32 prosent av anmeldelsene. Nesten én av syv saker eller 16 prosent, handlet om gjengvoldtekt og ytterligere 16 prosent av anmeldelsene gjaldt seksuell trakassering.

Tre av fem seksuelle overgrep med asylsøkere som mistenkte lovbrytere, skjedde på offentlige steder, ett av fem i private hjem, ett av ti ved flyktningemottak og ett av fire på ukjent sted.

Første i sitt slag

Studien av dataene ble gjort i 2018, men har fått ny oppmerksomhet etter at Voice of Europes omtale av saken er blitt resirkulert på sosiale medier.

Politihøyskolens undersøkelse av kriminalitet blant innvandrere er den første i sitt slag i Finland. Kun alvorlige forbrytelser og ikke overtredelser av Finlands asylregler, ble tatt med i studien. Kilder: Verkkouutiset / Voice of Europe

Nordens katastrofale, demografiske udvikling

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp Ruud Koopmans’ Islams forfalne hus!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.