En oppblussing i nye angrep utført av væpnede grupper siden mars i fjor har drevet hundretusener på flukt i DR Kongo.

CARE Norge er opptatt av å løfte fram den pågående krisen i det afrikanske landet.

– Mastodonten Kongo står midt i en enorm humanitær krise som rammer flere titalls millioner kongolesere. Væpnede konflikter og grove menneskerettighetsbrudd, inkludert seksuell vold og alvorlige overtredelser mot barn, presser millioner av mennesker til å flykte fra hjemmene sine, sier generalsekretær Kaj-Martin Georgsen til Dagsavisen.

Krisen bidrar til at rekordmange mennesker er på flukt, og Norge må ta imot noen av dem, utdyper Georgsen, som mener Norge har et ansvar for å ta imot flyktninger fra Afrika.

FrP: Flyktninger må forsørge seg selv før de flytter til en annen kommune

– Vedvarende kriser kan også føre til mer ekstremisme og at konflikter sprer seg. Norge har et ansvar for å hjelpe, og det vil også være i vår interesse å få en lokal utvikling som gir fred og fremtidshåp, hevder han.

5.8 millioner mennesker er internt fordrevne i DR Kongo, som i tillegg huser over en million flyktninger fra nabolandene.

Georgsen sier krisen er en av dem vi hører stadig mindre om over tid.

Med mindre medieoppmerksomhet, kommer mindre politisk oppmerksomhet. Så kan mindre finansiering følge, og det blir vanskeligere å hjelpe dem som trenger det.

– DR Kongo er ett av Afrikas største land, med enorme ressurser og en stor befolkning. Mangel på stabilitet, økonomisk vekst og trygghet for mennesker i et så sentralt beliggende land, har konsekvenser for flere andre afrikanske land. Den kongolesiske krisen er viktig for de som vil forstå dagens Afrika og mulighetene der, avslutter Georgsen.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.