Store beslutninger tas uten å blunke, og man kan bare undres på hvordan den nye sikkerhetsloven, som åpner for masseovervåking, virker på folk. Hva tenker de? Det får vi ikke vite, for mediene vil ikke en gang gå inn på denne loven, som sørger for at alt vi gjør, lagres digitalt og filtreres. Overvåkingssamfunnet innføres uten diskusjon.

Hvordan kom vi dit? Hva er de historiske forløperne? Alf R. Jacobsen kan mye om det indre liv i Arbeiderpartiet. Einar Gerhardsen holdt sin berømte Kråkerøy-tale, som innvarslet overvåking av kommunister. Men det var ikke den vanlige kommunist som var farlig. De farlige satt i Arbeiderpartiets indre organer.

Dette er et kapittel av norsk historie som mange ønsker å begrave, men nettopp derfor er det viktig ikke å glemme det.

Vi er på vei inn mot et autoritært samfunn, og det er forbløffende hvor motstandsløst det skjer.

Vi vet at mange av Documents lesere forstår farene, og de vil sette pris på Alf R. Jacobsens tanker.

 

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Hva med å møte likesinnede ved å bli med i et av våre lokallag?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.