Alf R. Jacobsen både er fra og kan nordområdene. Når han skriver og snakker forstår man mer av hvor mesteparten av Norge ligger og hvilke ufattelige verdier som ligger på havbunnen der oppe.

Men de er det ikke politisk opportunt å ta opp. Politikerne i Oslo har bøyd seg for den grønne lobbyen og lar verdiene ligge. Rikdommen havner i Oslo, men de vil ikke utvikle en del av Norge som sårt trenger det.

Uten folk dør Nord-Norge. Det er en intim sammenheng mellom bosetning og økonomisk utvikling. Olje og gass kunne bli et eventyr i nord og realisere vårt største strategiske fortrinn.

Hvis ikke vi gjør det, hvis vi ikke utnytter rikdommen på havbunnen, vil andre gjøre det, advarer Alf R. Jacobsen. Når kysten er avfolket er det bare et spørsmål om tid.

Når folk først flytter er det for sent.

 

 

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.