2. mars gjorde Burger King i Storgata et stunt hvor de skulle bli en plantebasert restaurant i én måned.

Restauranten fikk profilering på vinduene og ble pyntet med grønne planter rundt inngangspartiet.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske velkommen til Norges eneste plantebaserte Burger King, sa Olav Bæverfjord, Norgessjef i Burger King, i en pressemelding som ble sendt ut i forbindelse med profileringen.

Det var Avisa Oslo som skrev om saken, og i kommentarfeltet ble ikke stuntet tatt vel imot.

– Lykke til med konkursen, skrev én leser.

– Blir ikke mye inntekter den måneden, skrev en annen.

En tredje leser mente restauranten ville miste kundegrunnlaget som følge av endringen.

I slutten av mars ble profileringen på vinduene fjernet, og nå er igjen burgere med kjøtt og andre kjøttretter tilbake på menyen.

Tross massivt press om å kutte i kjøttforbruk, spiser nordmenn mer kjøtt enn noen gang

Burger King hevder stuntet var vellykket.

– Vi var spent på hvordan gjestene våre ville ta imot fire uker med kun plantebasert mat på Burger King i Storgata, og når vi nå sitter med fasiten er vi stolte over å kunne si at dette var en suksess. Det har utelukkende vært en positiv opplevelse både for ansatte og gjester. Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger, og mange har kommet for å smake på Burger Kings plantebaserte mat, sier Olav Bæverfjord til Avisa Oslo.

Han hevder kunder ville forsøke de plantebaserte burgerne når de fikk vite at det var det eneste som var på menyen.

– Samtidig har vi møtt flere som planla å kjøpe en vanlig hamburger, men valgt å teste ut plantebaserte alternativer da vi forklarte at det var det vi hadde på menyen i stedet for å gå et annet sted, sier Bæverfjord.

Han innrømmer imidlertid at kunder som kommer på natten, ikke var fornøyde med mangel på kjøttburgere.

– Det har vært godt besøkt både på dagtid og på kveldene, men vi har hatt lavere besøk enn vi pleier på natten.

På spørsmål om det kan være aktuelt å gjøre lignende stunt ved en senere anledning, eller åpne egne, plantebaserte restauranter i Oslo, så har Bæverfjord valgt å ikke svare.
Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.