Antallet konkurser i mars har ikke vært høyere siden 2009. Det var 39 prosent flere konkurser i år enn i fjor. Konkursbølgen har nå nådd bygg- og anleggsbransjen.

Dagens Næringsliv har hentet inn tall fra Brønnøysundregistrene.

Ifølge de ferske tallene, som viser antall konkursåpninger, inkludert enkeltpersonforetak og personlige konkurser, er oppgangen på 39 prosent fra mars 2022.

– Mars blir dessverre nok en måned med sterk økning i konkursene, sier Kari Mette Almskog, som er kommersiell direktør i Dun & Bradstreet.

Tallene viser at også bygg- og anleggsbransjen opplever et konkursras, med 147 konkurser i mars. Dette er en økning på 17 prosent fra fjoråret.

Men den største økningen i konkurser i første kvartal finner vi i detaljhandel og hotell og restaurant.

– Disse bransjene vil ende opp med en økning på godt over 90 prosent sammenlignet med første kvartal i 2022. Vi er nå på nivåer med årene før pandemien, sier Almskog.

Varehandel alene opplevde 50 prosent flere konkurser i mars i år sammenlignet med 2022. Det bør dog påpekes at 2022 var et år med uvanlig få konkurser.

DN skriver også at antall konkurser kun har steget med to prosent på ti år. Men 2013 var et år hvor antallet konkurser i Norge steg med nesten 17 prosent i forhold til 2012.

Les også:

2023 kan bli rekordår for konkurser, verst i Rogaland

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.