4500 bedrifter står i fare for konkurs, ifølge et analyseselskap. Konkursrisikoen øker i nesten alle bransjer, men bygge bransjen er mest utsatt, ifølge selskapet.

– Det står dårligere til enn det har gjort på lenge, sier administrerende direktør Kari Mette Almskog i analyseselskapet Dun & Bradstreet til E24.

Data- og analyseselskapet lager hvert kvartal prognoser for konkursrisikoen de neste tolv månedene. De estimerer nå at det blir 4588 norske konkurser det neste året.

Det er en forverring på sju prosent sammenlignet med samme periode i fjor – og 13 prosent mer enn snittet de siste tre årene.

Det er bygg- og anleggsbransjen som har flest bedrifter i faresonen. Analyseselskapet estimerer at 956 selskaper i denne bransjen kan gå konkurs det neste året.

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold påpeker at det har vært svært få hotellkonkurser, men en liten økning for restauranter.

Hun forteller at det er mange nå som er bekymret for at lønnsoppgjøret blir for dyrt og at rentene ikke kommer ned så raskt.

– Det er derfor viktig ikke å øke belastningen på bransjen, nå og i tiden fremover, med kostnader eller restriksjoner som svekker bransjen, sier hun.

I fjor var det 4517 konkurser, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det var en økning på 22 prosent fra året før.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.