Nadja Tolokonnikova fra det russiske punkebandet Pussy Riot står på innenriksdepartementets liste over etterlyste: Det er ikke klart hva hun anklages for.

Den russiske nyhetstjenesten Mediazona fant 33-åringen på listen onsdag. Nyhetsbyrået AP sier Tolokonnikova ifølge oppføringen kan bli tiltalt, men anklagen mot henne er ikke spesifisert.

Tolokonnikova ble kjent da hun deltok i Pussy Riots protest i Frelseren Kristus-katedralen i Moskva i 2012. Hun satt nesten to år i fengsel.

Tidligere denne måneden opplyser menneskerettsadvokat Pavel Tsjikov at det var åpnet straffesak mot artisten for krenkelse av religiøses følelser. Dette ble kriminalisert etter aksjonen i 2012.

Tolokonnikova har forlatt Russland. I 2021 klassifiserte myndighetene henne som en utenlandsk agent, noe som innebærer at man blir sett nærmere etter i sømmene av myndighetene. I tillegg kan stempelet virke stigmatiserende. Betegnelsen er blant annet brukt på uavhengige medier og opposisjonelle aktivister.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.