Øyeblikket

Member of Russia’s anti-Kremlin Voina art group Pyotr Verzilov attends a funeral ceremony for Alexander Rastorguyev, one of three Russian TV journalists killed in Central African Republic, in Moscow, Russia August 7, 2018. Picture taken August 7, 2018. REUTERS/Maxim Shemetov

Putin bruker giftmord. En av frontfigurene for Pussy Riot, Pjotr Verzilov, ble nylig alvorlig syk og måtte til Tyskland for å bli frisk. Legene mener han ble forgiftet:

Canadisk-russiske Pyotr Verzilov, som ble skrevet ut av sykehus i Tyskland onsdag, sier til den tyske avisen Bild at det trolig var Russlands militæretterretning GRU som forgiftet ham.

– Forgiftningen var så profesjonell at jeg ikke kan trekke noen annen konklusjon, sier han.

– Det er mulig de prøvde ut en ny giftcocktail på meg, for forgiftningen min oppførte seg annerledes enn andre tilfeller: det tok ikke flere dager før jeg merket noe, jeg ble akutt syk med en gang, fortsatte han.

Verzilov ble lagt inn på en klinikk i Moskva tidligere denne måneden etter å ha vist symptomer som synstap og desorientering. Han ble senere fløyet til Tyskland og lagt inn på sykehus i Berlin. Der sa legene at Verzilov muligens kan ha blitt utsatt for en gift som rammer nervesystemet.

Da legene skrev ham ut onsdag, gjentok de at symptomene han hadde trolig skyldtes at han hadde fått i seg en eller annen gift. De kunne imidlertid heller ikke da slå fast med sikkerhet hva som forårsaket sykdommen hans (NTB) Verzilov tror grunnen til at Putin ville ta livet av ham var at han han skapte oppmerksomhet rundt tre russiske journalister som døde i Den sentralafrikanske republikk: Selv sier Verzilov at han tror han kan ha blitt forgiftet på grunn av sitt forsøk på å granske dødsfallene til tre russiske journalister i Den sentralafrikanske republikk i juli.

– Jeg tror det er grunnen til at russisk etterretning ville forgifte meg. Jeg tror det er et mer sannsynlig motiv enn demonstrasjonen under VM, sa Verzilov, som ønsker å dra tilbake til Russland nå som han har blitt skrevet ut. (NTB)

.