Russland har utpekt to medlemmer av bandet Pussy Riot og en berømt satiriker som utenlandske agenter.

I tillegg ble flere andre lagt til på listen over personer som russiske myndigheter mener operererer på vegne av utenlandske interesser. Blant dem er en journalist og en kunstsamler.

Stempelet «utenlandsk agent» i Russland er ment å gjelde personer eller grupper som mottar finansiering fra utlandet og er involvert i politisk aktivitet. Menneskerettsgruppen International Memorial, som tidligere denne uken ble beordret til å stanse aktiviteten sin, har også blitt pekt ut som en utenlandsk agent.

Ifølge russiske myndigheter kvalifiserer altså Pussy Riot-medlemmene Nadezjda Tolokonnikova og Veronika Nikulsjina samt den framtredende satirikeren Viktor Sjenerovitsj til listen over utenlandske agenter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.