NTB

Franske Laurent Vinatier, som er anklaget for å ha unnlatt å registrere seg som utenlandsk agent i Russland, har erklært seg skyldig, ifølge påtalemyndigheten.

Den 47 år gamle forskeren risikerer opptil fem års fengsel for ikke å ha registrert seg mens han samlet informasjon om militæret i Russland.

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB hevder at informasjonen Vinatier samlet kan brukes til å true sikkerheten til Russland.

FSB hevder å ha lydopptak av møter Vinatier holdt med russiske borgere, og hevder at opptakene er bevis på at han samlet inn militærinformasjon.

Vinatier er så langt ikke siktet eller anklaget for spionasje eller samarbeid med utenlandsk etterretning, men russiske myndigheter har tidligere siktet personer for brudd på agentloven, for så å komme med sterkere anklager om spionasje i ettertid.

Han er varetektsfengslet fram til 5. august, til tross for en oppfordring fra den franske ambassaden om å løslate ham. Også Frankrikes president Emmanuel Macron har krevd Vinatiers løslatelse.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.