Ved de fleste universiteter er studentmiljøene fortsatt åpne for mennesker av alle farger. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ved det tradisjonsrike Lunds universitet tar man det politisk korrekte woke-engasjementet helt ut. I en av de største studentforeningene utestenges hvite fra et møte.

Smålands nation er en av Lunds universitets største studentforeninger, og kan dateres tilbake til slutten av 1600-tallet.

Foreningen var lenge preget av verdikonservative og borgerlige idealer, men siden den på 70-tallet ble sosialistisk, har utviklingen gått i en annen retning.

Nå er fokuset rettet mot temaer som feminisme, veganisme, LHBTQ og antirasisme.

Samnytt skriver om det seneste utspillet fra denne foreningen:

Under de senaste veckorna har Smålands nation genomfört återkommande separatistiska evenemang, skriver Fokus, ett fenomen man importerat från USA där så kallad kritisk rasteori är kontroversiellt och utskällt.

Ved dette universitetet har man blant annet fag som handler om nettopp såkalt kritisk raseteori:

I ”kritiska vithetsstudier” tolkas världen utifrån premissen att vithet per definition innebär privilegier och överordning. Vissa menar att kritiska vithetsstudier är en ny gren av marxism där klasskampen ersatts av en etnisk kamp.

Her gjør man nå sitt beste for å skille folk med ulike hudfarger fra hverandre, og hvite holdes utenfor fellesskapet ved et svensk universitet:

Under en brunch tilläts bara ”people of color”, alltså icke-vita.

Samtidigt betonade man att alla var välkomna oavsett könsidentitet eller sexuell orientering – bara hudfärgen var den korrekta.

Det rasesegregerte møtet ble oppgitt å være en ”legende sesjon” i et ”trygt og imøtekommende miljø”, noe man mener det er stort behov for i et Sverige som påstås å være et av de mest rasistiske landene i verden.

En viktig del av dette resonnementet er at bare hvite kan være rasister.

De politisk korrekte initiativtakerne til dette vil nå også ha slutt på bruken av ordet «antirasist», som man mener er et uttrykk kun hvite bruker om seg selv, for å innynde seg blant fargede:

Efter att en grupp ”people of color” på nationen beklagat sig över termen ”antirasist” har man beslutat att sluta kalla sig det, detta då man menar att det är en etikett som bara vita använder för självidentifikation och värdesignalering. Numera är man i stället ”vita allierade” åt people of color, skriver Samnytt.

Dette er ikke første gangen man demonstrerer sitt mangfold ved å utestenge spesifikke grupper. Heller ikke folk som sier fra at de ikke er transpersoner, er velkomne i det inkluderende fellesskapet ved universitetet i Lund:

Nyligen anordnade man även en demonstration och då var det i stället ”cis-män”, alltså en man som också identifierar sig som det – motsatsen till transperson, som inte var välkomna.

Les også:

Sverige: Skrev essay på spøk om at «melk i kaffe er en kolonisering av drikke» – fikk toppkarakter

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.