Vi i Document er godt vant med å bli kalt «blogg». Det er ment nedsettende, og nå har uttrykket spredt seg. Hvis det er noen man ønsker å marginalisere, kaller man dem «blogger». Det fikk kjernefysiker Sunniva Rose erfare, og hun reagerte.

Det overrasker Rose, som har doktorgrad og jobber som kommunikasjonsdirektør i Norsk Kjernekraft AS.

– Jeg er åpenbart ikke invitert dit fordi jeg er blogger. Når jeg bare blir omtalt som blogger i en sånn setting, er det totalt å degradere meg, sier hun til NRK.

Hun forteller til kanalen at de mannlige foredragsholderne i hennes bolk ble presenter med sin fagbakgrunn. Hun tror ikke det samme ville skjedd hvis hun var mann.

Nå beklager arrangørene.

– Det er beklagelig at Rose ikke ble introdusert på en god måte. Hun har en kompetanse som er svært relevant i forbindelse med hva vi holder på med under denne konferansen, sier Øystein Lund Bø, dekan på teknisk-naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Stavanger, som arrangerer konferansen. (NTB)

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.